preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zmijavci

Erasmus+

       

Naša je škola od ove školske godine 2015./2016. uključena u ERASMUS+ program .

ERASMUS+ je program Europske unije koji obuhvaća cijeli sektor obrazovanja i osposobljavanja mladih ljudi na cjelovit način. Ciljevi programa ERASMUS+ su modernizacija obrazovanja, poboljšanje vještina, osposobljavanja i zapošljavanja mladih ljudi.

OŠ Zmijavci uključena je u projekt pod nazivom: „Arts Count!".  Cilj projekta je razvijanje komunikacije na stranom jeziku, razvijanje matematičke sposobnosti, razvijanje ICT vještine, razvijanje kreativnosti i poticanje suradnje među partnerima projekta te prihvaćanje različitosti kulture.

Projekt se financira sredstvima Europske unije, traje dvije godine  te uključuje pet zemalja partnera: Španjolsku, Francusku, Tursku, Švedsku te Hrvatsku.

Svaka partner škola će planirati i organizirati sastanak gdje će se provesti dogovorene aktivnosti što će  omogućiti učenicima i nastavnicima da upoznaju školu i kulturu zemlje domaćina. One uključuju međusobne susrete te razmjenu djece i učitelja u trajanju od 7 dana.

Kroz dvije godine organizirat će se sljedeće aktivnosti:

- Škola iz Španjolske organizira Priče inspirirane slikama. Pišu se priče na osnovu slika poznatih umjetnika svake zemlje partnera i  Crteže Inspirirane pričama, na osnovu priča stvaraju se crteži.

- Turska će biti zadužena za evaluaciju tijekom druge godine projekta. Organizirat će logo natječaj te aktivnost Izrade stripa. Prikupljat će zbirke tradicionalne priče svake zemlje  partnera i distribuirati ih da se na osnovu njih izrade stripovi. Nakon toga  će skupljati stripove od strane studenata i pripremiti izložbu s njima.

-Švedska škola će provoditi plan evaluacije tijekom prve godine, a i organizirati  Video pjesama i glazbenog djelovanja. Na osnovu poezije i pjesama izradit će se video uradci, prikupiti i staviti na blog..

-Francuska škola organizirat će transnacionalni sastanak koji će se održati u studenom 2015. godine. Oni će biti zaduženi za TwinSpace, a organizirat će i aktivnosti Stvaranje igrokaza.

 -Naša škola biti će odgovorna za objave na blogu, koji ćemo pokrenuti i prenositi sve vezano za projekt: aktivnosti, rezultati, video, itd

Mi ćemo  organizirati izradu kratkog filma, prikupljat ćemo podatke o najrelevantnijim filmovima iz svake zemlje partnera te sažeti scenarij na osnovu kojeg će učenici napraviti kratki film. Izradit će i filmski plakat. Naša škola će izraditi i eBook.

Svaka škola zadužena je za planiranje i organiziranje boravka i rada na projektu u svojoj školi.

Učitelji voditelji će se nalaziti jednom tjedno preko interneta i dogovarati o projektu.

U lipnju 2016. I 2017. održat će se Erasmus + festival u svakoj školi na kojem će se prikazati što se tijekom projekta napravilo.

Blog projekta je već pokrenut i možete ga pogledati ako kliknete ovdje.

Vremenik projektnih aktivnosti je u priloženoj datoteci.


vijesti

NASTAVA NA DALJINU
KORISNIČKI RAČUN

       Za provjeru računa               klikni na sliku

    

IZBOR UDŽBENIKA

       

Poveznica na izbor udžbenika za učitelje

Informacije za roditelje 2019./2020.

 

          

Raspored sati

Anketa
Koji vam oblik nastave više odgovara?
 
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školski list

    

List 1      List 2      List 3

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2013.

Ukupno: 383892
Danas: 83
CMS za škole logo
Osnovna škola Zmijavci / Zmijavci b.b., HR-21266 Zmijavci / www.os-zmijavci.skole.hr / ured@os-zmijavci.skole.hr
preskoči na navigaciju