preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zmijavci

 

Projektne aktivnosti provedene u našoj školi

U povodu međunarodne proslave Erasmus dana (od 10. do 12. listopada 2019.) i ovogodišnjeg projekta Erasmus +, ovaj su tjedan u našoj školi održane radionice pod nazivom „Erasmus i ja“.  Učenicima 5. razreda radionicu su održali učitelji Dražena Livajić, Tomislava Repušić i Josip Jonjić, učenicima 7. razreda radionicu su održale učiteljice Matea Jonjić i Andrijana Bagarić, a za učenike 8. razreda radionicu je održao pedagog Ante Karin, dok su učiteljice Ivana Rako Vuksan i Alma Šuto roditeljima učenika uključenih u ovogodišnji projekt predstavile  projekt Erasmus +.

1. Radionica za učenike 8. razreda održana je s ciljem motiviranja učenika za sudjelovanjem u Erasmus + projektu. Cilj radionice je da se učenici upoznaju s pojmom mobilnost kao glavnoj sastavnici Erasmus + projekata te mogućnostima koje im se nude uključivanjem u neki od projekata. Učenici su se upoznali s izvorima u kojima mogu pronaći podatke o Erasmus + projektima (agencija za mobilnost,…).

Koristeći različite izvore informacija učenici su imali zadatak predstaviti mjesto koje bi voljeli posjetiti u okviru Erasmus+ projekta, napisati kratki tekst o odabranom mjestu (grad ili selo) kao odgovore na zadana  pitanja, tekst generirati u QR kodu, uz sliku odabranog mjesta tekst postaviti na Lino ploču te svoj odabir postaviti na zajednički plakat. Radionicu je vodio pedagog škole Ante Karin koji je za tu prigodu izradio igru asocijacije.                                                                                                        /upload/os-zmijavci/images/static3/1184/File/Igra%20asocijacije.ppsx

 

2. Sastanci projektnog tima   

1. sastanak:

2. sastanak: 27. siječnja 2020. godine

IZRAĐENI ŠKOLSKI DOKUMENTI ZA EUROPSKE PROJEKTE

U sklopu aktivnosti za prijave i sudjelovanje u Erasmus projektnim aktivnostima izradili smo dva temeljna dokumenta kojima nastojimo ojačati školu u smislu njene internacionalizacije i modernizacije. Dokumenti sadrže razvojne potrebe škole u smislu jačanja njenog međunarodnog iskustva kao i opis načina na koji će se ove planirane akvnosti oživotvori te ojačati njenu europsku dimenziju.

Europski razvojni plan je integrirani dio strateškog razvoja škole i predstavlja potrebu škole u smislu internacionalizacije i, s njom povezanog, razvoja kvalitete učenja i poučavanja. Strategijom razvoja škole škola je jasno iskazala namjeru da svoju kvalitetu i konkurentnost gradi na obrazovnim mogućnostima suvremenih tehnologija. 
Kako je vizija Škole biti vodeća ustanova u inovativnim pristupima nastavnom procesu i pripremi za cjeloživotno obrazovanje, a na osnovu uočene potrebe za dopunom postojeće nastave mogućnostima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, Škola se odlučila za uvođenje ovih promjena kao najizglednijom mogućnošću da u što kraćem vremenu postane konkurentna na širem području. 

Sve navedeno povećat će kapacitet škole za vođenje projekata na EU razini i internacionalizira je. Škola će bi spremnija integrira dobre prakse i nove metode u nastavu te ponudi učenicima modernije i atrakvnije izvannastavne akvnosti.

Priloženi dokumenti:
eurrazplan.pdf
Strategija.pdf


NASTAVA NA DALJINU
KORISNIČKI RAČUN

       Za provjeru računa               klikni na sliku

    

IZBOR UDŽBENIKA

       

Poveznica na izbor udžbenika za učitelje

Informacije za roditelje 2019./2020.

 

          

Raspored sati

Anketa
Koji vam oblik nastave više odgovara?
 
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školski list

    

List 1      List 2      List 3

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2013.

Ukupno: 383892
Danas: 83
CMS za škole logo
Osnovna škola Zmijavci / Zmijavci b.b., HR-21266 Zmijavci / www.os-zmijavci.skole.hr / ured@os-zmijavci.skole.hr
preskoči na navigaciju